
Interpretation to ICLL Regulation 27 

Regulation 

Regulation 27(3) reads:

A type "A" ship, if over 150 m in length, and designed to have empty compartments
when loaded to her summer load water line, shall be able to withstand the flooding of
any one of these empty compartments at an assumed permeability of 0.95, and remain
afloat in a condition of equilibrium considered to be satisfactory by the Administration.
In such a ship, if over 225 m in length, the machinery space shall be treated as a
floodable compartment but with a permeability of 0,85.

Interpretation 

Members apply resolution A.320(IX) when certifying ships of non 1988 Protocol Parties
under regulations 27(3) of the 1966 ICCL.

Note:
This UI is to be uniformly implemented by IACS Members and Associates to ships
constructed on or after 1 January 2006.
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